Maşini de epocă, mulţi cai putere şi o cursă la startul căreia s-au aliniat peste 50 de participanţi din toată ţara. Totul în cadrul ultimei runde a Campionatului Naţional Retro Racing, care a avut loc în parcul Municipal din Ploieşti. Pasionaţii curselor auto au venit în număr mare şi au admirat îndelung automobilele tunate.

Aleile Parcului Municipal Ploieşti s-au transformat într-o adevarată pistă de racing. Zeci de maşini de epocă recondiţionate şi-au turat motoarele, iar 52 de participanţi s-au prezentat la linia de start.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă nu avem un circuit special amenajat, organizatorii s-au adaptat pentru a pregati un traseu corespunzator pentru o astfel de competiţie.

Horatiu Anghel- Presedinte Klausenburg Retro Racing: Noi mergem pe mentalitatea aesta, facem cu ce avem decat sa ne plângem că nu exista un circuit special amenajat. Ar fi super şi ar fi perfect pentru ca nu am mai depune noi atât de mult efort în a amenaja. Am incercat sa facem cu ce avem , să transformam niste alei din parc într-un circuit stradal.

Unii dintre participanţi nu folosesc maşina doar pentru curse, ci şi în viaţa de zi cu zi.

Participant: Un traseu interesant, sunt avantajate şi maşinile de stradă, exact cum este a mea. Cu asta ma duc la munca, cu asta ma duc la cumpărături.

Participant: Maşina e ok, fiabila, feelingul e wow, atmosfera e frumoasa aici.

Maşinile au atras toate privirile, mai ales cele în care concurenţii au avut grijă să şi investească corespunzător.

Spectatorii au urmărit cu sufletul la gura fiecare prestaţie a concurenţilor de pe pista de raliu.

Pentru a lua parte la concurs, fiecare participant a plătit o taxă de 300 de lei. Runda de la Ploieşti a celebrat a XV-a ediţie a Klausenburg Retro Racing şi încheie totodată primul sezon de când acest campionat se desfăşoara sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.