O adolescentă de 16 ani ameninţa că se va arunca de la etajul al treilea al unui bloc din Oradea, după ce ar fi fost sechestrată, drogată şi chiar şi abuzată. Sunt acuzaţii grave pe care fata le-a povestit medicilor, imediat ce a fost coborâtă cu o scară mobilă, de către pompieri. Era încuiată într-un imobil închiriat. Minora ar fi ajuns aici după ce un invidivid, încă neidentificat, ar fi luat-o de pe stradă, după ce ea a fugit din centru de plasament.

Vecin: Strigăte. "Salvaţi-mă! Daţi-mă jos!", atât auzeam. Stăm la colţ, aici, la bloc şi de acolo am auzit. Zice că ar fi fost sechestrată, aşa se auzea pe aici.

Vecin: Erau bubuituri, nu ştiu ce, acolo jos, la un moment dat au venit poliţia, pompierii, toată lumea. Până când au ajuns pompierii sus, tot a strigat şi plângea.

Articolul continua dupa recomandari

Echipajele de intervenţie au ajuns în scurt timp în faţa blocului. Fata era blocată în apartamentul încuiat şi ameninţa că se va arunca de la etaj, doar să scape de acolo. Pompierii au reuşit să o coboare în siguranţă.

Camelia Roşca purtător de cuvânt al ISU Crişana: Utilizând autospeciala de lucru la înălţime, colegii au părtuns în balconul apartamentului de unde au preluat-o pe femeie şi, ulterior, au predat-o echipajului medical prezent la faţa locului.

Dr. Emil Boţcău, SAJ Bihor: În ambulanţă i-am verificat parametrii vitali, sunt în limite normale, dar este într-o stare de agitaţie psihomotorie. Posibil să fie o intoxicaţie cu substanţe halocinogene sau chiar şi alcool. Numele nu şi-l ştia, deci e deteriorată tempo-spaţial, nu cunoaşte. Nu am găsit să aibă urme de violenţă.

Minora nu locuieşte în apartamentul despre care vecinii spun că găzduia un chiriaş. Mai mult, copila era căutată de poliţişti după ce, cu patru zile în urmă, fugise din centrul de plasament în care se afla de doi ani. Ajunsese acolo după ce a fugit de la casa familiei pe care o luase în creştere, de mică.

Dr. Emil Boţcău, SAJ Bihor: Acuza tot felul de lucruri, că ar fi fost intoxicată cu droguri, că ar fi băut mult alcool, că ar fi fost chiar abuzată sexual.

Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor: Urmează să fie audiată de poliţiştii orădeni. De altfel, poliţiştii orădeni vor efectua cercetări pentru a stabili împrejurările prin care a ajuns fata în acel apartament şi dacă a fost victima vreunei infracţiuni.

Poliţiştii încearcă acum să afle şi cine este individul care ar fi luat-o de pe stradă pe fată.