Filmul ritualului satanic din Giurgiu a ajuns la profesorii elevei violate! O recunoaşte chiar directorul adjunct al liceului în care imaginile ororilor au circulat luni în şir, fără ca nimeni să ia măsuri. Fata a rămas între timp însărcinată. Astăzi, iubitul ei a povestit pentru Observator clipele de groază prin care eleva de 16 ani a trecut.

Iubitul victimei: Îşi aduce aminte doar că a pus-o să se uite în sus. Şi de atunci nu îşi mai aduce aminte nimic 

Articolul continua dupa recomandari

Sunt ultimele amintiri ale elevei de 16 ani, din ziua în care a fost violată într-o casă părăsită. Un ritual satanic, filmat de o altă copilă de 14 ani. Filmul ororilor a ajuns şi la iubitul victimei, şi la procurorii DIICOT, dar şi în liceul unde adolescenta învăţa. O recunoaşte deschis chiar directorul adjunct al instituţiei. 

Lucian Lazăr, director adjunct Liceul Ion Barbu din Giurgiu: Eleva noastră, ştiam că există acest caz. Ştiam de când a început şcoala, din septembrie, exact de când au venit copiii la şcoală

Ieri, directoarea aceluiaşi liceu nega faptul că vreun profesor ar fi ştiut de traumele tinerei. Mai mult, dădea vina pe elevi pentru faptul că îşi ascund problemele. 

Mihaela Bojariu, directoare Liceul Ion Barbu din Giurgiu: Dacă am şti că sunt probleme, am putea să îi ajutăm. Cu siguranţă acele filmuleţe nu au ajuns la vreun cadru didactic

Lucian Lazăr, director adjunct Liceul Ion Barbu din Giurgiu: Nu am fost interesaţi să cerem filmuleţele pentru că nu avem voie. Dacă eu cer filmuleţul pe telefon, asta înseamnă distribuţie de material pornografic. N-am voie aşa ceva, nu ştiaţi?

Nimic mai fals. Profesorii puteau sesiza de atunci Protecţia Copilului. Nu au făcut-o. Abia în urmă cu două zile, după mediatizarea cazului, inspectorii din Giurgiu au mers la casa unde adolescenta, acum însărcinată, se mutase cu iubitul ei. Au luat-o de acolo şi au dus-o într-un centru de plasament.

Iubitul victimei: Pur şi simplu au luat-o cu forţa. Eu nu eram acasă, bunicul ei nu era. Pur şi simplu e dărâmată

Astăzi, tatăl, bunica şi iubitul victimei au venit să ceară Protecţiei Copilului ca fata să se întoarcă acasă. 

Denisa Cristescu, purtător de cuvânt DGASPC Giurgiu: Că de ce nu am luat noi o măsură de protecţie atunci şi am luat-o mai târziu, aceasta este responsabilitatea echipei de atunci. Asistentul social şi psihologul hotărăsc. Dacă aşa au hotărât, înseamnă că aşa au apreciat că este interesul

Procurorii DIICOT spun că ancheta poate fi extinsă. Datele adunate arată că suspectul fusese în locul ororilor şi înainte de atac. Anchetatorii nu exclud să existe şi alte victime.