Un adolescent care dormea sub prelata unui camion condus de un român a murit, în Franţa. Şoferul a provocat un accident teribil, din care el a scăpat nevătămat, dar are mari probleme cu legea.

Accidentul a avut loc joi, la Saint-Omer-Capelle, pe A16. Românul, la volanul unui camion cu prelată de mici dimensiuni, înmatriculat în România, a intrat în plin într-un TIR staţionat pe banda de urgenţă. Mica semiremorca s-a făcut pur şi simplu praf, fiind spulberată de pe şasiu şi aruncată 10 metri depărtare de cabină, şi acolo poliţiştii au găsit un adolescent mort. 

Articolul continua dupa recomandari

Luni, şoferul român în vârstă de 28 de ani a fost dus în faţa unei instanţe la Curtea Penală din Saint-Omer, fiind acuzat de introducerea în ţară a unor imigranţi ilegali. În camion, sub prelată, erau doi tineri, unul dintre ei fugind după accident şi nefiind identificat.

Adolescentul mort era albanez, şi românul a fost eliberat, deoarece albanezii au dreptul de intrare în Franţa. În plus, românul a recunoscut că un coleg l-a rugat să-i ducă pe cei doi în Anglia. El e şofer de camion din octombrie 2017, declarând în faţa instanţei că e singurul întreţinător al unui bunic de 80 de ani şi al fiicei sale de 6 ani, a cărui mamă a murit într-un accident.

Tocmai pentru că are nevoie de bani, iar el câştigă aproximativ între 700 şi 800 de euro pe lună, românul a recunoscut că a acceptat să transporte doi migranţi în Anglia, urmând să fie plătit atunci când aceştia aveau să ajungă dincolo de Canalul Mânecii, scrie La Voix du Nord..

Achitat la acuzaţia de contrbandă cu migranţi, românul va apărea din nou în faţa instanţei în iulie, de data aceasta într--un proces care priveşte accidentul mortal pe care l-a provocat.