Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul tânărului Levi Cercel, din comuna Voineşti, Vaslui, care a fost înjungiat de un coleg în timpul unei pauze, la Liceul Tehnologic Puieşti.

Sesizarea din oficiu vizeazã posibila încãlcare a Constitutiei României, privind dreptul la viatã si la integritate fizicã si psihicã si protectia copiilor si a tinerilor, precizeazã Avocatul Poporului.

Articolul continua dupa recomandari

"Conform relatãrilor din presã, agresorul este un adolescent în vârstã de 17 ani, din comuna Voinesti, care a avut initial un conflict cu fratele victimei, de la niste comentarii pe o retea de socializare. Potrivit managerului Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui, elevul a suferit o plagã tãiatã la nivelul genunchiului si echimoze în zona fetei", se precizeazã în comunicatul emis de Avocatul Poporului.

Adolescent înjunghiat din cauza unui comentariu pe Facebook

Reamintim că tânărul de 18 ani, Levi Cercel, elev al Liceului Tehnologic Puiesti, din clasa a XII-a, a fost înjunghiat pe 21 ianuarie, în picior, dupã o altercatie cu doi tineri din satul Mãscurei, comuna Pogana, scrie vremeanoua.ro.

Poliţiştii  au stabilit cã agresorul a avut initial un conflict cu fratele victimei, elev în clasa a X-a la acelasi liceu, iar bãiatul l-a chemat apoi în ajutor pe fratele sãu. Conflictul a izbucnit de la un comentariu fãcut pe Facebook, la o postare a unei fete, iubita lui Andrei P., iar acesta a venit sã se rãzbune. Dupã ce s-a împins serios, chiar în curtea scolii, cu elevul de 16 ani, Andrei P. si tânãrul care-l însotea au plecat, dar au fost ajunsi din urmã, pe o stradã de lângã liceu, de Levi Cercel, fratele tânãrului agresat de cei doi.

Între acesta si adolescentul de 16 ani, fost elev al Liceului Tehnologic din Puiesti, dar care a abandonat scoala, a izbucnit un conflict. Andrei l-a înjunghiat si l-a lovit pe Levi, provocându-i un traumatism facial si o plagã înjunghiatã în coapsa dreaptã.

Cazul este cercetat de Sectia 8 Politie Ruralã Iana si Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad.