Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Târgu Cărbuneşti! O femeie a murit la câteva ore după ce a adus pe lume un copil, prin cezariană. Tânăra a început să se simtă rău şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au reuşit să o readucă la viaţă, însă starea ei era gravă, aşa că au cerut transferul la Craiova. Nu s-a mai putut face însă nimic pentru ea. Familia îi acuză pe doctorii din Târgu Cărbuneşti că au făcut greşeli în timpul operaţiei. De cealaltă parte, medicii spun că femeia a făcut o complicaţie rară. Cazul este acum anchetat de poliţişti.

Rudă: De abia aștepta să facă al doilea copil. Deja își făcea planuri că vine acasă cu copilul. Era foarte bucuroasă. Și l-a dorit foarte mult.

Articolul continua dupa recomandari

La 21 de ani, Alexandra a reuşit să aducă pe lume al doilea copil, un băieţel perfect sănătos. A născut la spitalul din Târgu Cărbuneşti, iar operaţia de cezariană a decurs bine. Însă, la câteva ore, tânăra a început să se simtă rău.

Alexandru Gheorghe Dorian, soțul Alexandrei: A zis că o doare burta și spatele. Am plecat să cumpăr o sticlă de apă de jos și, când m-am întors, ea era deja în comă, nu mai vorbea.

Alexandru Ionu Claudiu, cumnatul Alexandrei: Dintr-odată nu a mai putut să vorbească, nu a mai reacționat, a făcut stop cardio-respirator, au băgat-o din nou în sala de operație.

Zeci de minute s-au luptat medicii să o readucă la viaţă. Într-un final, au reuşit să o stabilizeze. Dar starea ei era gravă, aşa că au luat legătura cu spitalul din Craiova, unde a fost transferată cu o ambulanţă. Deşi familia tinerei susţine că a cerut insistent un elicopter.

Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești: Nu au trimis-o cu elicopterul pentru că era plecat cu o urgenţă, la Bucureşti, şi timpul era în defavoarea ei. Atunci au hotărât să o trimită cu ambulanţa.

Tânăra mamă nu a mai putut fi salvată

La Craiova, tânăra a intrat, din nou, în stop cardio-respirator. De data aceasta, nu a mai putut fi salvată. Rudele îi acuză acum pe medicii de la Târgu-Cărbuneşti de malpraxis.

Alexandru Gheorghe Dorian, soțul Alexandrei: Nu a avut niciun fel de problemă. I-au greșit operația. Le-am auzit pe asistente că vorbeau sus, că e complicată operația, că au greșit ceva.

Alexandru Ionu Claudiu, cumnatul Alexandrei: Din cauza tratamentului puternic, s-a spart un vas de sânge și i-a inundat plămânii, așa ne-au spus la Craiova.

Doctorii au însă altă variantă. Nu au greşit. Cazul este unul rar. Tânăra ar fi murit din cauza unui edem pulmonar.

Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești: I s-a făcut absolut tot ce a fost nevoie. S-au respectat toate protocoalele. A fost un caz cum s-a întâmplat cu Andreea Bălan, dar mult mai acut.

Trupul neînsufleţit a fost dus la IML, pentru necropsie, iar poliţiştii au fost sesizaţi de spitalul din Craiova.