Scandaluri de sclavie la firmele de pază. Alţi angajaţi se plâng că au venit la serviciu şi nu au mai plecat acasă, chiar şi după 17 zile fără pauză. Nici salariile nu vin la timp.

Cei mai mulţi sunt trecuţi de 50 de ani şi povestesc că nu au cale de întors, pentru că nu-şi găsesc alte locuri de muncă.

Articolul continua dupa recomandari

Iată ce se întâmplă când îşi cer drepturile. 

Scena are loc într-o localitate din judeţul Călăraşi, la poarta unei ferme de pui. Un angajat îşi spunea supărarea, când unul dintre şefii săi îl alungă ca pe o slugă.

Bietul om este paznic. A venit la muncă şi nu a mai plecat acasă de zile bune.

Pentru fiecare tură suplimentară de 24 de ore, primeşte 40 de lei. Nimeni nu îl întreabă de cât timp munceşte. Şi nici ce pregătire are. Deşi legea e clară: toţi agenţii de pază trebuie să aibă atestat de pregătire profesională.

Un alt angajat a demisionat deja, dar sunt mulţi care spun că îndură, pentru că, la vârsta lor, nu îşi mai găsesc un alt loc de muncă.

Toate drepturile lor sunt încălcate de angajator.

În România, sunt peste 1.500 de firme de pază, la care lucrează zeci de mii de oameni, pe o piaţă cu sute de milioane de euro.

După discuţia cu reporterii Observator, angajatul şi-a primit salariul pe luna trecută şi i-au fost plătite şi câteva ture suplimentare.

Acum, e hotărât să nu mai îndure umilinţele şi să-şi caute un nou loc de muncă.