Doliu la Teatrul Naţional, după ce actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani. Actorul şi omul de teatru s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, după o lungă suferinţă.

Damian Crâşmaru a fost căsătorit din 1955 cu actriţa Carmen Stănescu, care a murit pe 11 aprilie 2018.

Articolul continua dupa recomandari

"Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional din Bucureşti se despart astăzi de marele actor şi om de teatru Damian Crâşmaru (1931 - 2019). Un actor cu o forţă deosebită, cu o prezenţă impunătoare şi cu un talent şlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică şi Ion Finteşteanu, Damian Crâşmaru a debutat pe prima scenă a ţării în 1953 şi de atunci a rămas profund legat de ea. Alături de doamna sa, marea actriţă Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărţit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile", se arată într-un anunţ transmis astăzi de Teatrul Naţional Bucureşti.

Pe lângă numeroasele roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti, printre care s-au numărat "Othello", de William Shakespeare, "Cyrano de Bergerac", de Edmond Rostand, "Maşinăria Cehov", de Matei Vişniec, "Trei surori", de A. P. Cehov, actorul Damian Crâşmaru a jucat şi în filme, precum "Pepe şi Fifi", de Dan Piţa, şi "Încrederea", de Tudor Mărăscu.