Doar câţiva centimetri l-au despărţit de o tragedie pe copilul rănit grav la săniuş, în Buşteni. A suferit mai multe fracturi la faţă şi a fost la un pas să-şi piardă ochiul drept, după ce a intrat cu sania într-un suport metalic pentru schiuri. Un accident care se poate repeta oricând, pentru că pe pârtii regulile par opţionale.

Accidentul grav s-a produs aproape de ora la care pârtia Kalinderu, din Bușteni, trebuia să se închidă.

Articolul continua dupa recomandari

Copilul a folosit o bucată de plastic şi ar fi pornit pe ea de unde se termină balustrada, o zonă unde scrie "interzis cu saniuta". A prins viteza si a intrat direct în suportul metalic

Derdeluşul de pe Kalinderu este delimitat cu plase de siguranță de pârtia de schi. Au fost create și căi de acces, astfel încât turiștii care coboară din telescaun să meargă spre săniuş în siguranță. Din păcate, cei mai mulţi ignoră orice regulă.

GABRIEL DRILEA, administrator pârtie: Majoritatea turiştilor, cei care nu sunt schiori pentru că schiorii sunt învatati şi ştiu ce au de facut, dar ceilalti care vin doar in plimbare nu sunt echipaţi, nu au bocanci şi nu ascultă!

Pe pârtie, suporturile de plastic și celofanele sunt strict interzise. Teoretic, cei care vin cu ele trebuie să le lase la intrare. Scenele de sâmbătă se puteau repeta și a doua zi, pentru că în continuare regulile și indicatoarele sunt ignorate.

Băiatul care s-a rănit la săniuş a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. Copilul în vârstă de 5 ani rămâne internat la sectia ATI a spitalului Grigore Alexandrescu pentru o mai buna supraveghere. Asta, dupa ce a fost consultat de un neurolog şi un oftalmolog. Luni, specialiştii vor decide daca il vor opera sau nu.

Surse medicale spun că din fericire, băieţelul nu şi-a pierdut vederea în urma rănilor suferite.