Fetiţa de 4 ani care şi-a pierdut 4 fraţi acum un an în accidentul cumplit de la Viişoara şi-a botezat păpuşile cu numele celor acestora. Cinci adolescenţi au murit chiar de Ziua Copilului, anul trecut, patru dintre ei fiind fraţi. În urma lor a rămas o durere uriaşă şi o copilă de 4 ani care nu vrea să îi uite.

Familia Petruț-Pop a mers la trecerea peste calea ferată din Viișoara unde a pus flori la o cruce și mai multe candele, pentru a le aminti unde s-a petrecut cea mai mare tragedie din viața lor. Acolo, în urmă cu un an, și-au pierdut dintr-un foc patru copii și un nepot. Cei patru: Lavinia (19 ani), Daria (14 ani), Cosmina (12 ani), Darius (19 de ani) și vărul lor Rafael (19 ani) porniseră spre Negrilești, pentru a-și vizita bunica de 1 iunie.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

La calea ferată situată la doi pași de blocul unde locuiau autoturismul condus de Lavinia, în care se aflau, a fost lovit de un tren Regio, care a împins mașina mai bine de 200 de metri pe calea ferată.

Toți cei din autoturism au decedat. Trei dintre cei cinci tineri au decedat pe loc: șoferița de 19 ani, sora sa de 14 și verișorul lor de 19 ani. Fratele celor două, de 20 de ani și fetița de 12 ani au ajuns la spital, dar nu au mai putut fi salvaţi.

Vezi 5 imagini în Galerie

La un an de la tragedie, durerea familiei Petruț-Pop și a celorlalți frățiori este la fel de vie. O demonstrează mezina familiei, care la nici 4 ani, știe ce s-a întâmplat cu surorile și fratele său. Cea mică le menține amintirea vie ducându-le dulciuri în vechiul apartament de la blocurile sociale unde locuiau și numindu-și păpușile după ei.

Mama copiilor  a mărturisit că s-au mutat din blocurile sociale din Viișoara de teamă ca ceilalți copii să nu rămână traumatizați și să retrăiască evenimentul de acum un an.

Vezi 5 imagini în Galerie

sursa:bistriţeanul.ro