Ea este una dintre cele două femei moarte în accidentul din Ungaria. Claudia era mama a doi copilaşi şi a pierit de mână cu soţul ei. Alături de ei, în microbuzul izbit în plin de un TIR, era şi cumnatul ei, care avea doar 21 de ani.

Claudia Oraţie era mama unei fetiţe de 4 ani şi a unui băieţel de 10 ani şi plecase în Slovenia la muncă alături de tatăl copiilor, Călin Florin Lunca. Îşi construiau o căsuţă la Căpâlna şi mergeau la plantaţiile de hamei din Slovenia regulat.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

O făceau alături de mai multe rude, veri şi fraţi, majoritatea muncind acolo de câţiva ani. Claudia e una dintre cele două femei care se aflau în microbuzul care a fost strivit de TIR, cealaltă, Ana Maria Tuto, fiind şi ea mama a şase copii.

În înregistrarea de pe facebook care surprinde momentul impactului se aude o voce disperată de femeie care e îngrozită de ceea ce urma să se întâmple. E posibil să fi fost ultimele cuvinte ale Claudiei. Petru Zălar, şoferul microbuzului, transmitea live pe facebook în momentul accidentului.

Vezi 4 imagini în Galerie

Accidentul care a luat viaţa a nouă români a fost provocat de Petru Zălar, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Deaj, comuna Mica, care făcea live pe Facebook în timpul unei depăşiri.

Pentru că nu era atent la drum, şoferul a condus pe contrasens şi a intrat în plin într-un camion încărcat cu nisip.

Impactul a fost fatal pentru toţi cei nouă oameni aflaţi în microbuzul înmatriculat în judeţul Mureş.