Accident în pădurea Saru. O cisternă plină cu substanţe periculoase, e răsturnată pe şosea, după ce şoferul a intrat cu viteză înt-ro curbă.

Accident de circulație, vineri după-amiaza, pe DN 65 – E 574. O autocisternă, condusă de un șofer de cetățenie greacă, în vârstă de 64 de ani, din direcția Balș spre Slatina, și încărcată cu o substanță periculoasă, s-a răsturnat pe carosabil, iar în urma evenimentului au rezultat pagube materiale, nicio persoană nefiind rănită.

Articolul continua dupa recomandari

În urma accidentului, traficul în zonă a fost blocat pe ambele sensuri de mers, circulația fiind dirijată pe ruta ocolitoare Balș – Piatra Olt – Osica de Sus – Șopârlița – Pârșcoveni – Balș și retur. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, polițiști, dar și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt și paramedici SMURD.

"La fața locului se află echipaje din cadrul Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), sub coordonarea prim adjunctului inspectorului șef al ISU Olt. Autocisterna era încărcată cu o substanță organică corosivă, sunt scurgeri minore. Echipajele prezente la fața locului asigură măsurile de prevenire a situațiilor de urgență până la ridicarea în siguranță a autocisternei. Nu există victime, șoferul grec, în vârstă de 64 ani, fiind găsit fără urme de traumă și a refuzat transportul la spital", a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.