Incident în Gara de Nord din București. Un tren privat de călători a depășit parapetul de protecție și a fost la un pas să intre pe peronul central.

(Actualizare 2): Operatorul privat a anunțat că va restitui banii călătorilor pe biletele de tren.

Articolul continua dupa recomandari

(Actualizare): Purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Române, Oana Brânzan, a informat că incidentul care s-a produs, miercuri, în Gara de Nord, va fi anchetat de organele abilitate, care vor stabili cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Potrivit acesteia, în jurul orei 20:35, în stația București Nord, în timpul manevrei de regarare a trenului 16037 Regio Calatori, de la linia 5, la linia 6, trenul a lovit parapetul de la capatul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie.

Este vorba despre un tren care aparține companiei Regio Calatori și care venea de la Brașov, dar care nu avea călători.

Accident în Gara de Nord! Un tren de călători a depășit parapetul de protecție și a intrat pe peronVezi 5 imagini în Galerie

Din primele informații, se pare că mecanicul de locomotivă n-a mai putut să oprească în timp ce gara cu viteză mică și a trecut de pilonii de protecție care amortizeaza trenul.

Accident în Gara de Nord! Un tren de călători a depășit parapetul de protecție și a intrat pe peronVezi 5 imagini în Galerie

Nicio persoană nu a fost rănită, iar pagubele sunt minore.