A fost plan roşu de intervenţie, în judeţul Constanţa! Un autocar, care avea la bord cu 49 de copii din Ucraina, s-a răsturnat. Veneau din tabără de pe litoralul bulgăresc, iar în apropiere de Mihail Kogălniceanu, pe un drum drept, şoferul a pierdut inexplicabil controlul volanului. Copiii şi profesorii care îi insoţeau au ieşit prin trapa autocarului. Imediat, salvatorii au alergat spre locul accidentului. 

Era ora două dimineaţa, când copiii care dormeau în autocar s-au trezit unii peste alţii. La câteva secunde după accident, o ambulanţă care mergea la un caz a trecut pe lângă autocarul răsturnat. Echipajul a oprit să ajute răniţii şi a cerut, la rândul lui, ajutoare. Imediat, a fost activat planul roşu de salvare. Au ajuns 14 ambulanţe, dar şi maşini de pompieri şi de poliţie. 

Articolul continua dupa recomandari

45 de copii însoţiţi de 13 adulţi se întorceau dintr-o tabără din Bulgaria şi mergeau spre casă, la Odesa, în Ucraina. Pe drumul dintre Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu, şoferul autocarului, în vârstă de 52 de ani, a pierdut inexplicabil controlul volanului. Poliţiştii n-au putut afla de la el ce s-a întâmplat, pentru că bărbatul nu vorbea nici limba română, nici engleză.  

Victimele au ieşit din autocar prin trapă. S-au speriat. Din fericire, însă, rănile lor nu au fost grave. 

Turiştii au fost cazaţi peste noapte la Casa de Cultură din Mihail Kogălniceanu, iar în această după-amiază au plecat acasă. Şoferul are acum dosar penal.