A fost prins vinovatul. Tractoristul care a provocat accidentul cu 12 victime de la Pogoanele, în Buzău, a fost reţinut. Era rupt de beat şi la 3 ore după impact. El a scăpat nevătămat, după ce tractorul s-a rupt în două, izbit de un microbuz de călători.

Nouă persoane, între care doi copii, au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, joi seară, în urma accidentului produs pe DN 2 C, în timp ce a zecea victimă, o femeie însărcinată, a fost transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Alte două persoane au refuzat să fie transportate la spital, după ce au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent şef adjunct Mihail Drăghiciu, din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului, conducătorul unui tractor agricol nu a acordat prioritate unui microbuz de transport persoane, la momentul pătrunderii pe DN2C. Din impact, microbuzul s-a răsturnat şi a acrosat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, respectiv pe direcţia Pogoanele către Buzău. Şoferul vinovat a fugit de la faţa locului.

Vezi 4 imagini în Galerie

El a fost prin în Pogoanele, după 3 ore de la producerea accidentului, fiind rupt de beat. Alcoolemia era de peste mg/l în aerul expirat. De fapt, bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fugit de la locul accidentului tocmai pentru că era în stare de ebrietate.