A murit Svetlana Ungureanu, șoferița cu Porsche care a provocat accidentul din Chișinău, pe 1 octombrie. Femeia, aproape de comă alcoolică, intrase cu 130 de kilometri pe oră într-un autobuz plin cu pasageri.

Svetlana Ungureanu a murit marți dimineață, în jurul orei 10:00, la Spitalul de Urgenţă din Chișinău, acolo unde era internată în stare critică încă de lunea trecută. 

Articolul continua dupa recomandari

Informația a fost confirmată de Veronica Istrate, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății din Republica Moldova, anunță publika.md.

"O persoană a decedat, este pacienta care a fost extrem de gravă din start, spitalizată în Secția de terapie intensivă. Din nouă pacienți spitalizați în Institutul de Medicină Urgență externați sunt cinci, trei persoane continuă tratamentul", a menţionat Igor Curov, vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă.

Accidentul din centrul Chişinăului seamănă izbitor cu cel provocat de Mario Iorgulescu. La fel ca în cazul fiului șefului LPF, tânăra din Republica Moldova conducea o maşină puternică şi a mai fost implicată în alte accidente rutiere. Bolidul nu a mai protejat-o la ultimul impact cu autobuzul plin cu călători. 

Accidentul din Chișinău: Svetlana, aproape de comă alcoolică

Svetlana Ungureanu, tânăra care conducea autoturismul marca Porsche, era aproape în comă alcoolică la momentul impactului, cu o alcoolemie de 2,15 miligrame alcool pur în sânge.

În maşina de peste 100 de mii de euro nu au sărit airbag-urile. Bolidul a mai fost implicat şi în alte accidente şi este posibil ca airbagurile să nu fi fost montate după reparaţii.

Svetlana Ungureanu are un cazier extrem de stufos. În 2017, femeia a fost filmată, la volan, aproape inconştientă. 

Un an mai târziu, aceeaşi şoferiţă a lovit din nou. Era băută când a provocat încă un accident grav.