Ilinca Tomoroveanu, directorul artistic al Teatrului Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, a încetat din viaţă, în această seară, la vârsta de 77 de ani.

Actriţa a avut nenumărate roluri în teatru şi film, vestea morţii ei fiind primită cu adâncă mâhnire de prieteni şi colegi.

Articolul continua dupa recomandari

Actriţa Ilinca Tomoroveanu a murit, mesaj tulburător al lui Florin Piersic

Ilinca Tomoroveanu s-a stins din viaţă la 77 de ani, vestea picând ca un trăznet pentru familie, colegi şi prieteni. Actorul Florin Piersic, un prieten foarte apropiat al actriţei, a postat un mesaj tulburător după moartea Ilincăi Tomoroveanu, scriind că suferă grozav şi refuză să creadă că este adevărat.

"Da, da, stiu! Am auzit de atatea ori ca moartea face parte din viata…doar ma trag dintr-o familie de preoti…dar, va rog, va rog sa ma iertati ca nu pot, nu vreau sa invat aceasta lectie! Timpul vindeca orice rana?! Nu-i adevarat! Invatam sa traim cu durerea de a fi pierdut pe cineva drag, intr-o lume noua care ne devine tot mai rece, tot mai straina. Ilinca, minunata mea partenera si prietena, "caprioara" scenei Teatrului National, ce tare as vrea ca cineva sa imi scrie, ca nu-i adevarat ca tu nu mai esti, ca a fost o gluma sinistra, ingrozitoare! …astept, dar vorbele astea nu vin… Ai debutat alaturi de mine in “Moartea unui Artist”, ai fost sora mea, Oana, in “Apus de soare”, unde am avut amandoi privilegiul de a fi alaturi pe scena cu marele George Calboreanu, dar mai ales, ai fost minunata mea Katie, in “Heidelberg-ul de altadata”. Traian Stanescu, partenerul tau de scena dar si de viata, spunea asa:” In tot teatrul romanesc, nu exista pereche mai frumoasa ca Ilinca si Florin”. Te-am iubit, Ilinca in toate aparitiile tale pe scena alaturi de mine si de toti colegii nostri minunati. Te iubesc si astazi si voi iubi mereu amintirea ta. Sufar grozav la gandul ca tu nu mai esti. Dragul meu Traian, te imbratisez ca pe un frate, te tin aproape de inima mea, pentru ca stiu cat de mult ti-ai iubit sotia! Toate lacrimile din sufletul meu, nu pot alina pierderea Ilincai Tomoroveanu", a scris Florin Piersic.