A murit generalul Marin Dragnea, veteran al Armatei Române. Avea 96 de ani şi peste 50 de ani a sujit sub drapelul ţării.

"S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

La numai 12 ani a devenit copil de trupă iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie.", scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial. A stat chiar și în lagăr în Siberia, dar ne povestește cu modestie că experiențele sale nu au fost deosebit de grele. Preşedinte al Asociaţiei Veteranilor de Război, generalul Dragnea spune cu emoție că peste 800 de mii de soldați români nu au fost la fel de norocoși ca el.   

Pe 27 decembrie 1989, veteranul a fondat Asociația Națională a Veteranilor de Război, al cărei președinte a fost până în prezent.