Bebeluşul de 7 luni internat în ajunul Crăciunului cu bronşită, la Spitalul Municipal din Oradea, a murit. Părinţii micuţului îi acuză în continuare pe medici de malpraxis, spun că fiul lor s-a îmbolnăvit de rujeolă de la un alt copil şi că nu a fost tratat corespunzător.

Micuţul Antonio a fost internat cu bronşită chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. 

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii spun că fiul lor ar fi luat rujeolă de la un alt bebeluş aflat în acelaşi salon, şi, cu toate acestea, medicii l-au externat.

Treptat, starea bebeluşului s-a agravat aşa că, pe 11 ianuarie, a fost dus din nou la spital. Aici, povestesc părinţii, medicii l-au diagnosticat cu pneuomonie, rujeolă şi probleme la ficat. 

Micuţul Antonio a fost internat cu bronşită chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrieVezi 5 imagini în Galerie

În timpul analizelor, unul dintre plămânii bebeluşului a cedat, iar copilul a intrat în comă. 

Părinţii spun că fiul lor a luat rujeola din spital

Soţii Bălan ar fi aflat de la alţi părinţi care aveau copiii internaţi că, în perioada Crăciunului, la aceeaşi secţie unde a fost dus fiul lor, Pediatrie III, ar fi fost un copil bolnav de rujeolă.

"Nouă nimeni nu ne-a spus că în spital sunt cazuri de rujeolă, dar am vorbit cu o altă mămică, al cărei copil s-a îmbolnăvit şi el. Aşa am aflat că a fost un copil de etnie romă, bolnav de rujeolă, pe aceeaşi secţie cu noi. Nu pot să înţeleg de ce nu au pus carantină şi de ce nu ne-a spus nimeni nimic", spune tatăl bebeluşului.

Părinţii spun că fiul lor a luat rujeola din spitalVezi 5 imagini în Galerie

Medicii exclud varianta îmbolnăvirii în spital

Conducerea Spitalului Oradea susţine că starea bebeluşului era din start una gravă şi exclude varianta îmbolnăvirii acestuia pe durata internării.

"Pacientul a avut un istoric de boală şi anterior. A prezentat o patologie de internare directă pe Terapie Intensivă", a declarat Dacian Foncea, managerul spitalului.

Bebeluşul de 7 luni internat în ajunul Crăciunului cu bronşită, la Spitalul Municipal din Oradea, a muritVezi 5 imagini în Galerie

Mai mult, medicii spun că în perioada 24-31 decembrie nu a existat niciun caz cu rujeolă pe secţia Pediatrie III, unde a fost internat micuţul Antonio.

Părinţii copilului susţin, însă, contrariul şi sunt hotărâţi să dea spitalul în judecată.