Alexandru Badiu, polițistul din Caracal care s-a împușcat în cap pe 13 octombrie, a murit miercuri seara la spitalul din Craiova. Bărbatul descărcase arma de față cu soția, după un conflict spontan.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, poliţistul de 31 de ani, ajutor de şef de post la Corbu, a murit la Spitalul Clinic numărul 1 din Craiova, unde era internat în comă de gradul III. Se afla într-o stare critică, la terapie intensivă, intubat şi ventilat mecanic, cu un prognostic rezervat. 

Articolul continua dupa recomandari

Alexandru Badiu, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-a împușcat, duminică după-amiază, în apartamentul său din municipiul Caracal. Era angajat de o lună în cadrul Poliției oltene, fiind transferat de la IPJ Timiș. 

Dragoș Toader, medic, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Olt: "Duminică, în jurul orei 17:40, am fost solicitați să intervenim la acest caz. Este vorba de un cadru MAI, un polițist de 31 de ani, care s-a împușcat în locuința sa din Caracal, după ce între acesta și soția sa se pare că a existat un conflict. Și-a tras un glonț în cap cu arma din dotare, în tâmpla dreaptă. A fost găsit inconștient, în stare comatoasă. Am intervenit împreună cu paramedicii SMURD, bărbatul fiind preluat și transportat la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, iar de aici a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul Craiova. Era intubat, starea lui este critică, șansele sale de supraviețuire fiind minime"

Polițistul, surprins în imagini înainte să comită teribilul gest

Agentul de 31 de ani s-a împuşcat cu arma din dotare, în apartamentul său din Caracal, de faţă cu familia.

La ora 11 şi 38 de minute dimineaţa, camerele de supraveghere au filmat momentul în care poliţistul, îmbrăcat în civil, a ajuns acasă, după o noapte în care a fost de serviciu. Înainte să intre în bloc, tânărul, ajutor de şef de post în comuna Corbu, a rămas câteva minute în maşină. 

Şase ore mai târziu, un foc de armă a răsunat în blocul din Caracal. Poliţistul a încercat să-şi ia viaţa după o ceartă cu soţia.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care poliţistul şi-a pus capăt zilelor.

Caz tras la indigo la Suceava

Ionuț Andrei Aursulesei, polițistul din Suceava care s-a împușcat în cap cu arma din dotare, pe 5 august, în apropierea unui cimitir, a murit la spital pe 23 septembrie.

Polițistul, în vârstă de 32 de ani, se împușcase în cap în mașina personală, în Burdujeni, pe Dealul Mănăstirii. Găsit de colegi, bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă - comă de gradul 4 - fiind supus imediat mai multor intervenții chirurgicale și primind transfuzii masive de sânge.

Din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viața.