Timp de mai bine de două săptămâni sute de mii de oameni vor vizita oraşul italian, care va fi. invadat de măşti şi costume medievale, baluri, defilări şi spectacole de artificii.

Parada din deschiderea acestei ediţii a carnavalului a avut tematica "Daţi vina pe Lună", în semn de omagiu la 50 de ani de la prima aselenizare. Şi totodată o referinţă la piesa de teatru "Othello" de William Shakespeare, unde Luna este învinuită pentru înnebunirea bărbaţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Dansatorii, acrobaţii şi jonglerii au încântat de miile de turişti prezenţi.

În fiecare an, în această perioadă, toate străzile, canalele şi pieţele se transformă într-o uriaşă scenă pentru spectacole şi petreceri ale carnavalului. Peste tot sunt tarabe cu măşti de carnaval, negustori care vând suveniruri, scamatori, pictori sau menestreli care se amestecă printre turişti pe străduţele labirintice.

Tradiţia carnavalurilor veneţiene a început în secolul al XI-lea, dar a fost întreruptă de regimul fascist condus de Mussolini în 1930. În 1979 însă această sărbătoare a fost reînviată şi a devenit unul dintre cele mai populare evenimente anuale. Ediţia din acest an se va încheia pe 5 martie.