Un militar american rănit în Afganistan a suferit primul transplant de penis şi de scrot din lume, au anunţat luni medicii de la Universitatea Johns Hopkins, citaţi de AFP.

Medicii au mai realizat transplanturi de penis, însă transplantul unui penis şi al un scrot este considerat o premieră în lumea medicală.

Articolul continua dupa recomandari

O echipă formată din nouă chirurgi plasticieni şi doi chirurgi urologi a operat pacientul timp de 14 ore, în data de 26 martie, a indicat Johns Hopkins University într-un comunicat.

Medicii au transplantat un penis, un scrot fără testicule şi o parte din peretele abdominal de la un donator decedat. 

Beneficiarul a solicitat anonimatul, însă, într-un scurt comunicat, acesta a precizat că urmează să părăsească spitalul săptămâna viitoare.

'Sperăm că acest transplant va ajuta la restabilirea la un nivel aproape de normal a funcţiilor sexuale şi urinare ale acestui tânăr', a declarat profesorul W.P. Andrew Lee, şeful secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Universitatea Johns Hopkins.

'Când m-am trezit (după intervenţia chirugicală), m-am simţit în sfârşit mai normal', a declarat militarul după operaţie.

Comunicatul nu specifică condiţiile în care bărbatul a fost rănit, însă precizează că astfel de răni ar fi putut fi provocate de dispozitive explozive improvizate.

Primul transplant de penis din lume a fost efectuat în China în 2006, însă beneficiarul a trebuit să fie operat din nou pentru a-i fi scos 'din cauza unor probleme psihologice grave' cu care acesta s-ar fi confruntat.

În 2015, în Africa de Sud a fost anunţat primul transplant reuşit de penis din lume, urmând apoi un altul în Statele Unite, în 2016.