A fost pericol de explozie la câţiva kilometri de Bucureşti, după ce o hală cu substanţe periculoase a luat foc. În apropiere erau depozitaţi mai mulţi saci cu azotat de amoniu. Dacă flăcările ajungeau la ei, întreaga construcţie risca să sară în aer. Intervenţia pompierilor nu a fost deloc uşoară.

Autospecialele au parcurs câţiva kilometri pentru a fi reîncărcate cu apă. Focul a fost stins abia după trei ore. Nu au existat victime, dar, din cauza fumului toxic, oamenii din zonă au fost avertizaţi să nu iasă din case.

Articolul continua dupa recomandari

Incendiul a izbucnit la o hală din Ilfov. S-a aprins după lăsarea întunericului şi a ars ca o torţă, cu flăcări violente şi un nor uriaş de fum. În interior erau substanţe inflamabile.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov:  Incendiul s-a manifestat la o hala cu o suprafata de aproximativ o mie de metri patrati. In care se gaseau materiale din mase plasticce, dar si recipiente cu acetona.

A fost o intervenţie cu risc de explozie. La zece metri de hală erau depozitaţi mai mulţi saci cu azotat de amoniu.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov: Aproximativ 15 tone de azotat de amoniu. Exista un pericol foarte mare cand vorbim de azotatul de amoniu, care este o substanta usor inflamabila si care produce efecte dezastruoase in cazul unei explozii.

Cum a fost explozia devastatoare din 2004, de la Mihăileşti, când au murit 18 oameni. Camionul care a sărit în aer transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

De această dată, pompierii au reuşit să evite pericolul. Au mutat sacii cu ajutorul unui utilaj.

Şi nu a fost singura problemă. Maşinile de stingere au făcut multe drumuri pentru alimentarea cu apă. Salvatorii s-au îndepărtat 14 kilometri de locul incendiului. O distanţă pe care au parcurs-o în zeci de minute.

A durat aproapte trei ore până când incendiul a fost localizat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Însă, din cauza fumului care putea fi toxic, oamenii din zonă au fost avertizaţi, printr-un mesaj Ro-Alert, să nu iasă afară. Nu se ştie deocamdată de la ce a pornit focul. O anchetă a pompierilor va stabili cauza incendiului.