Familiile celor 9 români morţi în accidentul din Ungaria vor primi despăgubiri. Microbuzul în care au pierit era asigurat. Primarul comunei Mica, Szekely Ladislau, a declarat, miercuri că de dimineaţă a vizitat două familii care au pierdut patru persoane în accidentul din Ungaria soldat cu nouă morţi.

Edilul spune că şoferul făcea transport internaţional de persoane cu microbuzul său şi mai avea un magazin alimentar în sat.

Articolul continua dupa recomandari

"Şoferul avea asigurare atât pentru microbuz cât şi pentru pasageri. Am şi luat legătura de dimineaţă cu asiguratorul şi mi-a confirmat că va plăti daune pentru familiile tuturor celor nouă victime decedate, conform contractului.", a spus primarul comunei Mica.

Conform sursei citate, un alt pasager mort se trăgea din comună, însă s-a mutat în Agrişeu, localitate care este tot din judeţul Mureş şi de unde erau şi celelalte victime.

”Ceilalţi cinci morţi erau din Agrişeu, unul se trăgea tot de la noi din comună. Şi acolo e necaz mare, am aflat că în microbuz erau mama şi tatăl a şapte copii, care au rămas acum orfani”, a spus edilul.

Szekely Ladislau a declarat că cele două familii din care proveneau victimele din Deaj şi Căpâlna de Sus vor primi sprijin financiar de la Primăria Mica.