Cincizeci de locuinţe din localitatea Boian, judeţul Sibiu, au fost evacuate, luni seară, ca urmare a inundaţiilor provocate de scurgerile de pe versanţi. Mai multe echipaje de pompieri sunt la faţa locului şi intervin pentru evacuarea apei care are în unele locuri şi un metru şi jumătate adâncime. O femeie a cărei casă este situată pe un deal a avut nevoie de îngrijirile medicilor, însă aceştia nu au putut ajunge la ea din cauza apei.

Reprezentanţii Inspectoratukui pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat, luni seară, că cincizeci de locuinţe din localitatea Boian au fost evacuate din cauza inundaţiilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 6 imagini în Galerie

”O parte a localităţii Boian este inundată, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi. Au fost evacuate 50 de locuinţe. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populaţiei şi îndepărtarea efectelor produse de inundaţii. Pentru conducerea intervenţiei, desfăşurată în sprijinul cetăţenilor, în localitatea Boian se află inspectorul şef al ISU Sibiu, colonel Laurenţiu Cosmin Balcu”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

Vezi 6 imagini în Galerie

La faţa locului se intervine cu patru autospeciale şi peste 20 de pompieri, fiind cerute în sprijin mai multe motopompe de capacitate mare şi sisteme de iluminat. 

Vezi 6 imagini în Galerie

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au anunţat că DJ142 B, între localităţile Boian şi Bazna, se închide pe durata nopţii. Anterior, o viitură a surprins o maşină în care se aflau două persoane.

Vezi 6 imagini în Galerie

Totodată, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au anunţat că un echipaj a fost solicitat în localitatea Boian, pe strada Podului, pentru o pacientă de 50 de ani care prezintă vărsături şi tensiune mare.

Vezi 6 imagini în Galerie

Din cauză că apa are în unele locuri şi un metru şi jumătate, medicii nu au reuşit să ajungă la locuinţa femeii, fiind necesară intervenţia pompierilor. Aceştia au transportat-o pe targă până la Ambulanţă. 

Judeţul Sibiu este sub cod galben de ploi abundente, descărcări electrice şi vijelii.