Mai în glumă, mai în serios, sute de mii de români simt pericolul aproape. Cine trăieşte în regat ştie că, dacă Marea Britanie se desprinde de blocul comunitar, vin vremuri grele. Mai puţin conaţionali acolo şi mult mai puţine drepturi.

BREXIT 2016. Pentru multi dintre cei peste 300.000 de români din Marea Britanie, Brexit le-ar complica serios planurile. Ieșirea din Uniune ar putea provoca o criză economică ce ar putea duce la diminuarea salariilor în Marea Britanie.

Articolul continua dupa recomandari

BREXIT 2016. Brexit va avea ca efect reintroducerea permiselor de munca pentru angajatii romani, iar pentru turisti ar insemna revenirea la pasapoarte. Studentii romani ar putea pierde ajutorul financiar european necesar pentru a-si face studiile in Marea Britanie.

BREXIT 2016.  Insa si in caz ca regatul ramane in Uniune, situatia nu va mai fi la fel. Guvernul britanic va pune in practica acordul incheiat cu UE. Muncitorii romani nu vor beneficia 4 ani de asistenta sociala. Iar cei care-si vor aduce aici, cu ei, si copiii, nu vor primi alocatie de la statul britanic, ci de la cel roman, adica 84 de lei.

În Marea Britanie, 230.000 de români lucreaza cu acte în regulă, iar 100.000 de români lucrează ilegal.

100.000 de milioane de euro au trimis românii in ţara, în 2015