Peste 300 de copii și tineri care au obținut rezultate excepționale în urma testărilor și evaluărilor desfășurate la sfârşitul lunii septembrie au început programul de cursuri gratuite din cadrul "Clubului de Excelență" al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Programul de cursuri gratuite se adresează copiilor și tinerilor supradotați, care doresc să își dezvolte potențialul de geniu prin știință și descoperire.

Articolul continua dupa recomandari

Aceste cursuri au menirea de a evidenția inteligența ridicată, specifică supradotaților, și de a contribui la dezvoltarea deplină a potențialului acestor copii.

Florentina Negrescu, psiholog: Cursurile de dezvoltare personală sunt foarte importante, ii ajută să se cunoască, sa știe mai bine cine sunt, sa poată sa relaționeze mai bine unii cu alții și sa aibă relații bune, colegiale, atât la școală, cât și cu prietenii

Cursurile răspund unor cerințe educative speciale și le oferă copiilor cu o capacitate mentală superioară o șansă educativă și o ambianță stimulativă care le antrenează mintea și le dezvoltă creativitatea și inteligența.

Ele vin în completarea programei școlare și au rolul de a creşte nivelul de cunoștințe și de a atinge performanța.

Carmen Ștefan, Pr manager Fundația Dan Voiculescu: Este primul an în care Fundația vine cu cursuri organizate prin Senatul Științific al Copiilor, în acest an curricula școlară aduce cursuri noi, care se adresează și copiilor interesați de tehnică, știință

La Clubul de Excelență îi așteaptă cei mai buni profesori și o călătorie fascinantă în lumea artelor și a științei.

De asemenea, cursanții beneficiază și de programe de dezvoltare personală, emoțională și vocațională, menite să ajute la o dezvoltare armonioasă și completă a talentului, aptitudinilor și personalității lor.

Veronica: Am venit la cursul de dezvoltare personală ca să învăț lucruri noi.

Ana: Am venit sa învăț sa ma comport frumos, sa ne comportăm frumos cu colegii noștri și sa facem bine.

Aceste cursuri vor avea scopul de a permite cât mai multor copii talentați și dornici de performanță, să beneficieze de programul gratuit de educație alternativă al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Și cursul de jurnalism a atras zeci de minți creative, copii dornici sa învețe ce înseamnă meseria de jurnalist și cum pot ajunge sa profeseze în acest domeniu

Carmen Ștefan, Pr Manager Fundația Dan Voiculescu: Jurnalismul este o meserie spre care tind tot mai mulți copii și este un lucru minunat. Este important ca cei care au potențial sa fie îndrumați încă de pe băncile scolii de rigorile meseriei, despre ce înseamnă meseria de jurnalist, despre necesitatea de a o practica într un mod profesionist.

Alice: Îmi place sa iau interviuri oamenilor și as vrea sa ma fac jurnalistă. As vrea sa am propria mea emisiune de televiziune și sa îmi promovez agenția mea de turism

Matei: Mi-a plăcut foarte mult, pentru ca meseria de jurnalist este foarte interesantă și îmi place. Jurnalistul este primul care afla informația și o transmite mai departe. Este un curs foarte bun, am o părere foarte bună despre el și o sa continui sa vin aici

Demarat în cadrul Clubului de Excelență încă din anul 2007, programul de cursuri gratuite al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României reprezintă o perspectivă modernă de educație, formare și dezvoltare a copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

Până în prezent, peste 5000 de copii au beneficiat de acest program.