Odată cu vacanţa, copii au lăsat ghiozdanele şi şi-au făcut bagajele pentru o săptămână în tabără. Staţiunile de la munte sunt pline de veselie. Elevii învaţă cum să se ferească de avalanşă, să facă igluuri şi să schieze. Şi chiar dacă ştiu deja, tot vin în tabără să se distreze alături de colegi.

Vacanţa a dat start la distracţie pe pârtiile din Valea Prahovei. După câteva ore, copiii se pot lăuda că pot să alunece singuri pe zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii, ca părinţii, şi-au luat şi ei concediu, nerăbdători să vadă cum se descurcă. Au plătit 1.600 de lei pentru 6 zile de cazare, cu toate mesele incluse, echipament şi lecţiile alături de monitori, la care se mai adaugă shipass-urile.

Este aglomeraţie mare şi în tabăra din staţiunea Păltiniş. Bucuroşi că au scăpat de şcoală, elevii şi-au făcut deja programul pentru o săptămână de neuitat.

O zi de cazare aici, cu trei mese incluse, costă 80 de lei, iar abonamentele la instalaţiile de cablu ajung la 300 de lei pentru un sejur.

În judeţul Vâlcea, s-a strigat "adunarea" pe pârtia Transalpina din Muntii Latoriţei. Cercetaşii s-au întâlnit, în vacanţă, să afle noi tehnici de supravieţuire. Au aflat cum să supravieţuiască unei avalanşe şi facă igluuri.

După pauza de o săptămână, copiii se vor întoarce la şcoală până pe 20 aprilie, când începe următoarea vacanţă, cea de Paşte.