Autorităţile locale din Oradea au reuşit să rezolve o mare problemă. Asta după ce câteva lucrări de modernizare a drumurilor au dat traficul rutier peste cap. Şi, pentru că nu aveau cum să modifice programul celor care se duc la serviciu, l-au schimbat pe cel al celor două şcoli din zonă.

Pentru ca nimeni să nu mai rămână blocat zeci de minute, copiii vor începe orele cu o oră mai târziu. Măsura a avut rezultate de la bun început, iar acum toată lumea e mulţumită.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 50 de mii de maşini tranzitează zilnic pasajul Magheru din Oradea. Oamenii stau bară la bară dimineaţa în trafic şi din cauza a două şcoli din zonă. Un liceu greco catolic şi o şcoală gimnazială, unde aproape o mie de elevi sunt aduşi zilnic cu maşina la şcoală.

Pentru a fluidiza traficul rutier în zona școlilor, primăria a propus inspectoratului școlar începerea cursurilor după ora 8. Astfel, la una dintre școli elevii încep la ora 8.30, iar la cealaltă la ora nouă.

Conducea școlilor nu doar că a modificat ora de începere a cursurilor, ci și durata orelor și a pauzelor.

Florina Musca - director şcoală gimnaziala: Am micsorat pauza, de cinci minute, respectiv pauza mare de 10 minute, iar orele de 45 de minute.

Primăria a luat şi alte măsuri pentru decongestionarea traficului.

Anca Sas - purtător de cuvânt Primăria Oradea: Am purtat discuţii cu reprezentanţii şcolilor de şoferi din Oradea pentru a-i ruga să evite această zonă până după ora 9 dimineaţa şi la fel cu operatorul de salubritate în aşa fel încât maşinile care ridică gunoiul să evite zona afectată de lucrări tot până după ora 9 dimineata.

Lucrările la pasajul subteran Magheru şi reabilitarea podului Dacia au început în luna septembrie și au termen de execuție până vara viitoare.