Pe ultima sută de metri, elevii din România se grăbesc să-şi termine temele. În vacanţa de iarnă, au avut de lucru şi la cinci materii. Deşi, un ordin de ministru le recomandă profesorilor să nu le dea deloc teme în vacanţă. Şi părinţii au făcut sesizări, dar acestea au rămas fără ecou.

Eric este în clasa întai şi se grăbeşte să termine temele pentru vacanţă. 

Articolul continua dupa recomandari

De sărbători a refuzat să deschidă cărţile, aşa că acum se pregăteşte temeinic pentru şcoală. Copiii recunosc că s-ar juca mai mult în fiecare vacanţă. 

N-au de ales. Unii au fost obligaţi de profesori, alţii, mai mult de părinţi. 

Ultimul ordin al ministrului Educaţiei, care a intrat în vigoare acum doi ani, arată exact acelaşi lucru: 

MARINA MANEA, purtător de cuvânt ISMB: Pentru ciclul primar si gimnazial este recomandat ca temele pentru vacanta sa nu existe. Acelasi ordin de ministru precizeaza faptul ca pentru clasele pregatitoare temele pentru acasa nu trebuie sa existe, pentru ciclul primar cuantumul nu trebuie sa fie mai mare de ora, pentru gimnazial nu trebuie sa fie mai mare de doua ore.

Ministerul Educaţiei a fost sesizat de mai multe ori cu privire la aceste situaţii. Nu a luat, însă, şi o decizie în legătura cu temele şcolarilor. Chiar dacă aproape 80% dintre elevi se plâng că temele sunt multe şi prea grele.