Subiecte Limba Română la Evaluarea Națională 2019. Elevii de clasa a II-a au avut de rezolvat două cerințe, marți, 7 mai, la testul de la Limba română și Limba maternă.

Potrivit calendarului de la Evaluarea Națională 2019, la finalul clasei a II-a (EN II), pe 7 mai, s-au desfășurat probele scrise la limba română şi limba maternă.

Articolul continua dupa recomandari

Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute miercuri.

La prima cerință copiii au fost îndemnați să scrie un bilet în care să le mulțumească părinților pentru un cadou primit.

Subiecte la Limba Română la Evaluarea NaționalăVezi 5 imagini în Galerie

La a doua cerință, elevii de clasa a II-a care dau Evaluarea Națională au avut de răspuns la cinci întrebări, referitoare la vacanța de primăvară. 

Subiecte la RomânăVezi 5 imagini în Galerie

Evaluare NaționalăVezi 5 imagini în Galerie

Durata alocată rezolvării a fost de 30 de minute pentru fiecare test, în cazul elevilor de clasa a II-a. 

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 nu se notează în catalog și nici nu se comunică public. 

"Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează / nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor / reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", arată MEN.