Elevii şi părinţii au câştigat războiul în ceea ce priveşte prima zi de şcoală. Noul an va începe pe 9 septembrie şi nu cu o săptămână mai târziu, aşa cum propusese premierul Viorica Dăncilă.

După mai bine de o săptămână de discuţii în contradictoriu şi un ministru demis, şeful interimar de la Educaţie, Daniel Breaz, a decis că prima zi de şcoală va fi 9 septembrie. 

Articolul continua dupa recomandari

Este, de fapt, data stabilită încă din luna februarie, de fostul ministru, Ecaterina Andronescu şi pe care premierul Viorica Dăncilă ar fi vrut să o amâne până pe 16 septembrie, la cererea patronatelor din turism. 

Şi asta pentru că hotelierii s-ar fi plâns că vor pierde bani şi turişti, la final de sezon. Data de 9 septembrie a fost bătută în cuie în urma discuţiilor cu reprezentanţii părinţilor şi elevilor, care au cerut ca structura anului şcolar să nu aibă de suferit. 

Vor fi 35 de săptămâni de cursuri, cu două vacanţe, în decembrie şi aprilie, iar clasele primare vor avea încă o pauză, în octombrie. Şcoala se va termina pe 13 iunie 2020, când elevii vor intra în vacanţa de vară.

Structura Anului Şcolar

35 de săptămâni 

vacanţa de iarnă: 21 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020

vacanţa de primăvară: 4 aprilie - 21 aprilie

vacanţă şcoala primară: 26 octombrie - 3 noiembrie

vacanţa de vară începe pe 13 iunie