Guvernul a făcut primul pas pentru a majora alocaţiile copiilor. A adoptat o ordonanţă de urgenţă, care prevede aproape dublarea sumelor. Românii care au copii îşi fac deja calcule, dar nu se ştie când vor primi aceşti bani în plus. Preşedintele trebuie, mai întâi, să promulge bugetul de stat.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: Incepand cu 1 martie 2019, copiii cu varsta de pană la 2 ani vor primi 300 de lei lunar, aceeaşi suma va fi acordată pentru copii cu dizabilitati pana la 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocatiei pentru copii cu varsta intre 2 si 18 ani va creşte la 150 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

150 de lei vor primi ca alocaţie lunară, până la finalizarea studiilor, şi tinerii care au împlinit 18 ani, dar care urmează cursurile unei şcoli profesionale sau ale unui liceu. Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă, pentru a putea fi aproape dublate sumele. Dar nu se ştie şi de când vor fi plătite alocaţiile majorate. Pentru asta e nevoie ca legea bugetului pe 2019 să fie promulgată.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: Fac apel din nou la domnul presedinte sa renunte la această retorica de campanie electorală si să nu mai blocheze activitatea Guvernului.

Concret, copiii care nu au împlinit încă 2 ani, vor primi în plus la alocaţie o sută de lei, iar cei cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, 66 de lei.

Guvernanţii au găsit şi sursa necesară modificării alocaţiilor. Creşterea deficitului bugetar, cu 2 miliarde de lei.