Într-un sat din judeţul Alba, a fost inaugurată o şcoală inteligentă, cea mai modernă din ţară. Aici, elevii învaţă pe tablete, au laboratoare virtuale, iar lecţiile sunt transmise în direct, pe internet. Părinţii au venit de la oraş să-şi aducă aici copiii. Căutate sunt însă în continuare şi şcolile şi liceele cu tradiţie.

În şcoala din Ciugud, clasele au senzori de lumină şi căldură care se reglează singuri atunci când sesizează prezenţa elevilor în clasă, iar orele se transmit live, pe internet. Videoproiectorul joacă rol de microscop.

Articolul continua dupa recomandari

Autorităţile locale au investit două milioane de lei în clădirea veche din 1938.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: Avem tehnologie în ea aproape cât la NASA. Copilul poate să urmărească de acasă, dacă este bolnav, lecţia din clasă. O să beneficieze de tablete fiecare elev, de table inteligente, de softuri educaţionale, de laboratoarea virtuale.

O şcoală cu predare în limba germană din Braşov este la modă printre elevi. 1.500 de copii merg la Colegiu Johannes Honterus.

Cristian Macedonschi, consilier Johannes Honterus: Avem olimpici, pleacă în schimburi pe Erasmus în Germania, în Austria, părinţii ne susţin foarte mult.

Prima zi de şcoală a fost spectaculoasă şi pentru cei 120 de boboci de la Colegiului Național Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza" din Constanta. Au rostit jurământul şi au defilat în uniformă, prin faţa părinţilor emoţionaţi.