Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 au fost publicate astăzi online, pe edu.ro. Cu doar câteva clickuri, candidații pot afla imediat ce au făcut la Capacitate, deși tabelele conțin notele a peste 146 de mii de elevi, din toate județele țării și din București.

Astăzi, rezultatele la Evaluare Națională au fost afișate pe evaluare.edu.ro, în jurul orei 11.50. Cum reușești rapid să afli notele?

Articolul continua dupa recomandari

Pe site, la secțiunea rezultate, este o hartă a României și toate cele 41 de județe și Municipiul București. Mai întâi trebuie să dați click pe numele județului în care aveți domiciliul și școala. Veți ajunge astfel pe pagina județului sau, după caz, a Municipiului București.

Pagina de Evaluare Națională cu județele României și BucureștiulVezi 3 imagini în Galerie

Cum afli rapid rezultatele la Evaluare Națională 2019

Pe această pagină de județ veți găsi tabelul cu rezultatele la Evaluare Națională 2019 pentru toți elevii de la școlile din județ. Tabelul e ordonat descrescător, în funcție de media generală a candidaților. Pentru a vă găsi rapid, în colțul din dreapta sus al paginii este opțiunea căutare. Trebuie să completați cu numele, inițiala tatălui, prenumele, adică la fel cum ați fost înscris la acest examen de Capacitate. E recomandabil să scrieți cu diacritice, dacă este cazul.

Tabel cu rezultatele la Evaluarea Națională 2019Vezi 3 imagini în Galerie

Odată ce ați activat opțiunea căutare, va fi afișat tabelul cu situația voastră la acest examen. În tabel veți găsi numele, școala de proveniență, nota finală la română, matematică și limba maternă (pentru elevii de la o școală în limba minorităților) și, foarte important, media generală.

Dacă rezultatele la Evaluarea Națională 2019 pe care le-ați obținut nu vi se par corect acordate, puteți face contestație. Pentru asta însă, trebuie să vă deplasați la școala un ați susținut examenul. Cererea de contestație trebuie depusă tot astăzi, în intervalul 14.00 – 20.00.