Rezultatele la Evaluare Națională 2019 au fost afișate simultan astăzi pentru toate județele și Municipiul București. Peste 145 de mii de absolvenți ai clasei a VIII-a află notele.

Conform calendarului examenului din acest an, rezultatele la Evaluare Națională 2019 au fost afișate pe evaluare.edu.ro. Notele au fost postate în jurul orei 11.50.

Articolul continua dupa recomandari

Mediile de 10 de la acest examen

În București, conform datelor oficiale, s-au obținut 48 de medii de 10, iar în Argeș 23. În Alba au fost 4 candidați de 10, iar în Arad au fost 2. Constanța are 24 de medii de 10, Iași 35, Cluj 28, Dolj 26, Mureș 13, Prahova 12, Bacău 13, Bihor 17, Bistrița Năsăud 3, Olt 8, Caraș Severin 2, Giurgiu 1, Ialomița 5, Satu Mare 4, Sibiu 8, Timiș 22, Tulcea 1, Vâlcea 10, Vaslui 5, Vrancea 13.

În județul Covasna, în schimb, nu s-a obținut nicio medie generală de 10.

Dimineață cu emoții pentru candidați

Listele cu note mai repede pe Internet, față de avizierele din școli. Anul trecut, de asemenea, Ministerul Educației a transmis că notele vor fi publicate în același interval orar și au fost postate pe Internet la ora 11.30.

Reporterii Observator aflați pe teren spun că, la școlile din București, dar și din alte orașe mari, foarte puțini elevi absolvenți de clasa a VIII-a au venit pentru a vedea rezultatele la avizier. Iată, de exemplu, un video cu atmosfera de la o unitate de învățământ din Capitală.

Majoritatea candidaților preferă să ia informațiile de pe Internet, la fel și cei mai mulți părinți.

Rezultate Evaluare Națională 2019: notele pe județe pe edu.ro

Listele cu note și medii generale sunt încărcate concomitent pentru toate cele 41 de județe și Municipiul București. Elevii pot afla de pe Internet ce au făcut la examenul de Capacitate din acest an:

Municipiul Bucureşti

Judeţul Alba

Judeţul Arad

Judeţul Argeş

Judeţul Bacău

Judeţul Bihor

Judeţul Bistriţa Năsăud

Judeţul Botoşani

Judeţul Brăila

Judeţul Braşov

Judeţul Buzău

Judeţul Călăraşi

Judeţul Caraş Severin

Judeţul Cluj

Judeţul Constanţa

Judeţul Covasna

Judeţul Dâmboviţa

Judeţul Dolj

Judeţul Galaţi

Judeţul Giurgiu

Judeţul Gorj

Judeţul Harghita

Judeţul Hunedoara

Judeţul Ialomiţa

Judeţul Iaşi

Judeţul Ilfov

Judeţul Maramureş

Judeţul Mehedinţi

Judeţul Mureş

Judeţul Neamţ

Judeţul Olt

Judeţul Prahova

Judeţul Sălaj

Judeţul Satu Mare

Judeţul Sibiu

Judeţul Suceava

Judeţul Teleorman

Judeţul Timiş

Judeţul Tulcea

Judeţul Vâlcea

Judeţul Vaslui

Judeţul Vrancea

Aceleași tabele cu note vor fi găsite de absolvenții clasei a VIII-a și la avizierele școlilor unde au învățat la gimnaziu și au dat examenul de Capacitate.

Ce urmează la Evaluare

După afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019, orice candidat are dreptul de a face contestație dacă nu e de acord cu notele și media generală primite. Cererile se depun la școlile unde au susținut probele, tot astăzi, între orele 14.00 și 20.00.

Pasul următor e făcut de comisiile de profesori evaluatori care, între 26 - 28 iunie trebuie să recorecteze lucrările contestate. Notele finale vor fi anunțate de către Ministerul Educației pe 29 iunie.