Rezultate Bac 2019: harta interactivă cu notele candidaţilor la Bacalaureat a fost publicată de edu.ro. Listele nominale conţin rezultatele pentru cei peste 130 de mii de elevi care au susţinut examenul din prima sesiune.

Harta interactivă cu rezultate Bac 2019 e publicată pe bacalaureat.edu.ro. Poate fi accesată din această dimineaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Ministerului Educaţiei, listele nominale cu note sunt afişate până în ora 12.00.

Rezultate Bac 2019: afişarea notelor pe edu.ro

Listele cu note pot fi consultate online, dar şi la avizierele liceelor unde candidaţii au susţinut probele la această primă sesiune de Bacalaureat.

Pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat acestui examen este încărcată o hartă interactivă cu judeţele ţării şi Municipiul Bucureşti. Elevii care accesează această hartă vor găsi listele cu rezultatele la Bac 2019. Acesea conţin numele candidaţilor, liceul, notele la probele scrise, calificativele la probele de competenţe, media generală şi rezultatul final – reuşit/respins/neprezentat/eliminat din examen.

Harta cu judeţele şi Municipiul Bucureşti cu rezultate Bac 2019Vezi 2 imagini în Galerie

Contestaţii după rezultate Bacalaureat 2019

Pentru a promova examenul, este nevoie ca elevii să obţină minim 5 la toate probele scrise şi minim 6 media generală. De asemenea, ei trebuie să fi dat toate probele de competenţe din această sesiune.

Candidaţii care au picat examenul, dar şi cei nemulţumiţi de rezultatele la Bacalaureat 2019 au posibilitatea de a face contestaţii la una sau mai multe probe scrise, pentru a obţine o mărire a notelor.

Cererile de contestaţie pot fi depuse tot pe 8 iulie între orele 12.00 – 16.00, iar recorectarea lucrărilor se va face până pe 12 iulie inclusiv. Pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Pagina dedicată examenului din acest an de pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe care sunt afişate rezultatele la Bac 2019, a fost creată în luna mai, cu aproximativ o lună înainte de începerea probelor. Aici vor fi publicate şi notele din cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2019, care se desfăşoară în perioada final de august – început de septembrie.