Examenul de Rezidenţiat 2019 a fost amânat, astăzi, după o decizie a Ministerului Sănătăţii, din cauza lipsei unei metodologii. Astfel, examenul a fost amânat pentru luna decembrie.

În total, 5600 de studenţi urmează să susţină examenul de rezidenţiat 2019, iar din cauza unor neînţelegeri între Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei, examenul ar fi fost în pericol să nu poată fi organizat.

Articolul continua dupa recomandari

Drept urmare, MS a decis, astăzi, un nou calendar pentru examenul de rezidenţiat 2019 care va fi susţinut pe data de 8 decembrie 2019:

- înscrierea pentru Rezidenţiat 2019 va fi între 28 octombrie şi 11 noiembrie;

- 14 noiembrie transmiterea listelor;

- 27 noiembrie - afişarea pe site pentru cei acceptaţi în concurs;

- 5 decembrie - afişarea repartizării candidaţilor;

- 8 decembrie - susţinerea examenului;

- 18-19 decembrie - alegerea posturilor;

- 14-16 ianuarie 2020 - repartiţia pe clinici.

Examen Rezidenţiat 2019 amânat pentru 8 decembrie

Iniţial, la fel cum este afişat şi pe site-ul oficial rezidentiat.ms.ro, examenul era programat pentru data de 17 noiembrie 2019.

Criza examenului de rezidenţiat a fost provocată de lipsa unui ministru al Educaţiei. Astfel, lipsa unei semnături a unui ministru a fost de ajuns ca 5600 de studenţi să nu poată susţine examenul.

Ieri dimineaţă, Federaţia Asociațiilor Studenților în Medicină din România a lansat un apel public către Guvern, Parlament, Președinție și Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor, pentru a soluționa criza examenului de rezidențiat.

Amânarea examenului de rezidențiat pune în pericol 'integrarea pe piața muncii a mii de absolvenți de medicină din România', spun studenții.