Elevii de la clasele a şaptea şi a opta au scăpat miercuri de testări, însă protestul cu "foile albe la examen" va fi continuat de colegii lor mai mari. În plin scandal, Ecaterina Andronescu, le transmite elevilor să se obişnuiască cu stresul. Va veni rândul liceenilor să fie verificaţi. S-au apucat deja de învăţat, iar un student s-a gândit să îi ajute. Pentru operele studiate la limba română, a făcut comentarii pe ritm de hip-hop. 

După elevii de gimnaziu, vine rândul liceenilor să protesteze faţă de simulările cerute de ministrul Educaţiei. 

Articolul continua dupa recomandari

Elevii de clasa a unsprezecea şi a douăsprezecea spun deja că testările intermediare nu îi ajută cu nimic, ba chiar le încurcă programul şi îi stresează şi mai mult. 

Ministrul Educaţiei recunoaşte că şi profesorii au greşit la simulare, când au redactat subiectele. Cu toate acestea, Ecaterina Andronescu spune că, în ciuda revoltei elevilor, nu renunţă la aceste examene. 

Ca să îi ajute pe liceenii care se pregătesc pentru simulări, un student a luat materia de la BAC şi a creat pentru ei comentarii pe ritm de hip-hop. Ultima piesă, lansată este Luceafărul.

"Am fost pus în două situaţii în clasa a douăsprezecea, prima a fost ca am de invatat destul de mult pt limba romana si a doua ca nu mai am timp de muzica" a spus tânărul.

Iniţial a făcut totul pentru el, dar în scurt timp feedback-ul colegilor a fost surprizător. Tânărul şi-a luat un nume de scenă cu "efect". Îşi spune... Psihotrop. Piesele "Moara cu noroc" şi "Ion" au strâns peste 500 de mii de vizualizări. 

Profesorii au fost şi ei cuceriţi de ritmurile acestuia.  

"Mi se pare interesant, vad ca a urmarit schema pe care trebuie sa o urmareasca ei la opere. A atins toate punctele, si titlu si specie si tot" a declarat Mariana, bibliotecară. 

"O idee super bună, mie mi-a plăcut super mult poezia Plumb. Îmi place sa scriu poezii si versuri si cand am vazut ca cineva s-a gandit la asta, am zis: Ce tare!" a  spus Lazăr Andreea. 

Psihotrop compune singur şi speră că aşa va reuşi să schimbe sistemul de educaţie din România. Pentru că tinerii au nevoie de alte tehnici de învăţăre şi de predare în şcoli.