La şcoala din comuna Şanţ, din judeţul Bistriţa-Năsăud, părinţii, bunicii şi elevii protestează zilnic. Motivul este întoarcerea unui profesor de sport, condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit doi copii.

Cadrul didactic urma să se întoarcă de săptămâna trecută la cursuri, după ce îi expira concediul medical în care intrase, dar a amânat revenirea la ore.

Articolul continua dupa recomandari

Părinte: Noi părinţii dacă lovim copilul ne cade din drepturi, de ce el are voie să pună mâna pe el? Nu îl vrem în şcoală!

Daniel Sasu - director şcolar din Şanţ: Are momente când nu se poate controla, nu se poate stăpâni şi îi bate.

Huiduit şi îmbrâncit de sute de părinţi revoltaţi, profesorul de sport s-a întors astăzi la ore, după ce a fost în concediu medical.

Conducerea unităţii de învăţământ nu i-a permis accesul în şcoală deoarece cadrul didactic nu avea documentele medicale vizate de Medicina Muncii, pe care să scrie apt.

Daniel Sasu - director şcolar din Şanţ: Domnul profesorul a lucrat în mai multe părţi, a avut probleme şi acolo, Ilva Mică și de la Rodna…a fost dat afară. Aici a fost post liber şi s-a titularizat şi de atunci a început calvarul.

De cealaltă parte, profesorul acuzat că a lovit doi copii neagă toate acuzaţiile şi vrea cu orice preţ să-şi facă meseria.

Vasile Maternick - profesor de sport contestat: Eu am ore aici cu copiii, puţin îmi pasă de părinţi.

Reporter: De ce nu vă lasă părinţii să intraţi?

Vasile Maternick - profesor de sport contestat: Poate au motivele lor.

Înconjurat de jandarmi şi poliţişti, cadrul didactic a plecat din faţa şcolii hotărât să se întoarcă mâine cu actele în regulă. Părinţii elevilor spun că dacă profesorul va fi reprimit la clasă, ei nu îşi vor mai lăsa copiii să vină la şcoală. Ba mai mult, sunt decişi să protesteze în fiecare zi.

Părinte: L-a bătut, i-a dat două palme pentru simplu fapt că s-a dat pe terenul de fotbal. Şi i-a spart timpanul. Copilul meu e operat, are probleme şi în ziua de azi şi atunci normal că nu-l mai vrem în şcoală.

Părinte: Îi înjură, îi bate, pune mâna pe fete şi mai multe treburi care nu ţin de un profesor.

Protestele la şcoală din comuna Şanţ au început joia trecută, după ce a apărut zvonul că profesorul condamnat pentru purtare abuzivă se va întoarce la muncă.

Vasile Steopoaie - inspector şcolar ISJ BN: Singura rezolvare, părerea mea, ca domnul profesor să înţeleagă că nu este locul dumnealui aici şi în nicio şcoală din această ţară, să îşi dea demisia.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

Primul termen în acest nou proces a fost stabilit pentru 12 decembrie.