Scene de-a dreptul revoltătoare la o şcoală din Brăila! O profesoară s-a dus în clasă, la ore, atât de beată încât a adormit în faţa elevilor. Femeia a fost dusă de colegi la secţia de poliţie unde i-a fost descoperită o alcoolemie uriaşă, aproape de coma alcoolică. Profesoara este cercetată disciplinar şi riscă să-şi piardă catedra.

Incidentul halucinant a avut loc, vineri, la Școala Gimnazială din satul Mihai Bravu. Copiii le-au povestit părinţilor că profesoara de limba franceză a ajuns în clasă abia ţinându-se pe picioare şi mirosind puternic a alcool. La un moment dat, în timpul orei, ar fi adormit cu capul pe catedră.

Articolul continua dupa recomandari

(Reporter): Ce v-au zis copiii?

(Părinte): Că e beată moartă, toată ziua bea si îi pune pe copii să scrie pe tablă toate prostiile. Ştiu că era beată moartă, vreo două zile la rând umbla beată.

Colegii de catedră ar fi găsit-o pe profesoară clătindu-se în faţa Cancelariei. Nu au mai lăsat-o să continue orele şi au anunţat poliţia. Directorul a luat-o pe femeie şi a dus-o sediul poliţiei din oraşul Însurăţei, unde a fost testată cu etilotestul. Supriză: profesoara avea o alcoolemie de 1,18 mg/l în aerul expirat, aproape de coma alcoolică,

GEANINA NICOLAE, purtător de cuvânt al IPJ Brăila: A fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În continuare se fac cercetări pentru a se stabili daca se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Părinţii copiilor sunt revoltaţi şi vor să se ia măsuri.

”Noi avem copii care merg la şcoală. Ce învaţă copilul ala la scoala?! Cum să ducă sticla la gură? Doamne deja mă ia tremuratul, nu mai pot!”, exclamă un părinte.

Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă.

VIOREL BOTEA, Inspector scolar general Brăila: Eu ieri nu am avut timp să beau apă în timp ce alţii, în timp ce un coleg a ajuns la aşa ceva. Astfel de oameni nu au ce căuta în sistemul educaţional. Noi, luni, oricum vom fi prezenţi acolo

Profesoara este din oraşul Însurăţei şi face zilnic naveta ca să predea copiilor din localitatea Mihai Bravu. După incident, nu a putut fi contactată. În funcţie de ce va decide comisia de disiciplină, riscă să-şi piardă catedra.