În România sunt foarte mulţi copii care fac performanţă, atât în şcoală, cât şi în afara ei! Este și cazul Mariei Rogojan, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti și membră a Clubului de Excelenţă al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de 11 ani. Are rezultate excepționale atât la şcoală, cât şi în activitățile complementare, care nu sunt deloc puține.

Pasionată dintotdeauna de balet, ea și-a descoperit, la Clubul de Excelență, și altă vocație, pictura, dar, în aceeași măsură îi place să participe și la cursul de engleză. În timpul liber ea compune poezii în limba română, engleză și franceză și scrie esee pe diverse teme. Recent a început să compună scurte coregrafii clasice și contemporane.

Articolul continua dupa recomandari

Maria Rogojan, elevă: Încă de când eram mică îmi plăcea sa creez, îmi plăcea să improvizez, a fost mereu pasiunea mea. Când îmi place o melodie, în mod special sa simt undele, sa le transpun prin mișcare, sa transmit mesajul melodiei, pe care îl simt eu, în mișcări coregrafice, sa creez o mica poveste.

Maria vine la Clubul de Excelență de la vârsta de 6 ani. Atrasă de artă, a găsit aici spațiul în care și-a putut dezvolta întregul potențial. Ea și-a făcut foarte mulți prieteni, care sunt la fel ca și ea, iubesc tehnologia și tot ceea ce înseamnă adolecența din ziua de astăzi, dar și studiul de performanță.

Maria Rogojan, elevă: Bunica mea s-a gândit sa ma aducă la cursurile de pictură, mi-a plăcut atât de mult, m-am simțit atrasă de acest loc și nu am mai putut sa plec. Îmi place sa pictez, sa creez, sa merg și la engleza, sa îmi dezvolt abilitățile, sa ma revăd cu profesori dragi.

Este unul dintre copiii minune al Fundației Dan Voiculescu, o fata de 17 ani, care a câștigat admirația profesorilor și a colegilor.

Daniela Mihai, Profesor de Arte Vizuale - Clubul de Excelență: A avut o evoluție spectaculoasă, a trecut prin toate etapele de evoluție, am lucrat în tehnici din cele mai variate, și de fiecare data a dezvoltat o sensibilitate aparte.

Pentru un adolescent de vârsta ei, palmaresul de premii și distincții este impresionant, dar ea a înțeles că doar prin muncă și perseverență îți poți construi un viitor mai bun. Maria se pregătește acum pentru un alt mare vis.

Maria Rogojan, elevă: Am câștigat o grămadă de premii, atât la competiții naționale, cât și internaționale. Mă pregătesc pentru olimpiada municipală de coregrafie, apoi, dacă ma calific, ma pregătesc pentru olimpiada națională.

Copiii pot avea rezultate foarte bune atunci când au sprijinul părinților și un mediu de dezvoltare care sustine performanta, cum este Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Aici ei își dezvoltă abilitățile și își pregătesc viitorul drum spre succes. Și indiferent de domeniile pe care le vor îmbrățișa, ei sunt capabili să se descurce în viață.

Maria Rogojan, elevă: A fost o perioada în care mi-am dezvoltat simțul creativ și mi-am valorificat imaginația. Ma bucur de fiecare data sa revin aici, deoarece ma simt ca și cum ma întorc acasă!