La vârsta la care gustările pline de sare, zahăr sau grăsimi sunt o tentaţie zilnică, elevii unei şcoli din Bistriţa au primit o altfel de lecţie de la şcoală. Una de alimentaţie sănătoasă, în care au putut vedea şi gusta bunătăţi tradiţionale ca o alternativă eco.

Aproape o sută de elevi au avut parte de o lecţie altfel la şcoală. Una de educaţie alimentară prin care deprind de mici dezvoltarea unui mod de viaţă sănătos. Şi cum copiilor le plac cel mai mult dulciurile.

Articolul continua dupa recomandari

Holul Şcolii numărul 1 din Bistriţa s-a transformat pentru câteva ore în cămara bunicii. Fel de fel de bunătăţi 100% tradiţionale au fost aduse aici şi prezentate elevilor de Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti.

Elena Barbos, directorul Asociaţiei "Produs în Bistriţa-Năsăud": Sărbătorim împreună cu micuţii de la Şcoala Gimnazială numărul 1 consumul produselor româneşti, tradiţionale, naturale 100%. Să conştientizăm copiii cu privire la importanţa consumului de produse locale.

Maria Hiticaş, reprezentantul unor produse apicole: Am adus miere, miere de mai multe sortimente pe care o producem în zone diferite, ne deplasăm cu stupii, adică unde este tei îi ducem la pădure de tei, la salcâm unde e pădure de salcâm.

La întâlnirea cu elevii au venit şi nutriţionişti şi antenori de fitness cu un plus de informaţii despre cum să duci o viaţă sănătoasă. Proiectul se derulează în toate şcolile din judeţ şi susţine în paralel promovarea producătorilor locali.