Județul Covasna este codaș la nivel național în topul mediilor de zece pe linie obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională 2019. 

Conform rezultatelor la Evaluare Naţională 2019 în Bucureşti, cele mai multe medii de 10 au fost obținute de elevii din municipiu.

Articolul continua dupa recomandari

48 de absolvenți de clasa a VIII-a din Capitală au luat nota maximă atât la examenul de Limba română, cât și la examenul de Matematică.

În topul județelor în funcție de mediile la Evaluarea Națională urmează pe locul 2 Iași - cu 35 de medii de 10, Cluj - cu 28 de elevi care au luat 10 pe linie la Evalurea Națională, şi Dolj - 26 de medii de 10 pe linie.

Elevii nemulţumiţi de notele la Evaluare Naţională 2019 pot face contestaţie 

Elevii care sunt nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2019 pot face contestație, pentru a obține un punctaj mai mare.

Cererea trebuie depusă în aceeași zi a afișării rezultatelor, iar timpul pe care îl au la dispoziție este de 6 ore (cu o oră mai mult față de anul trecut).

Astfel, contestațiile la Evaluare Națională 2019 se depun marți, 25 iunie, între orele 14.00 – 20.00. Candidații pot cere revizuirea lucrărilor la una sau la toate materiile la care au susținut examenul: Limba și literatura română, Matematică și, pentru candidații de la școlile cu predare într-o limbă a minorităților – Limba maternă.