Odată cu şcoala, încep şi grijile părinţilor. Cea mai grea problemă a elevilor este, la propriu, ghiozdanul. Şi peste zece kilograme ajung să care în spate, iar asta le poate distruge definitiv sănătatea. Deşi două legi care să limiteze greutatea ghiozdanelor au ajuns pe masa parlamentarilor, ambele au fost respinse. Dacă statul nu face nimic, părinţii trebuie să găsească soluţii să-şi protejeze copiii.

Dacă la raionul pentru clasele primare fac furori Barbie, Batman, Frozen şi alte desene animate, când vine vorba de elevii mai mari se schimbă preferinţele.

Articolul continua dupa recomandari

Şi tehnologia schimbă moda. Ghiozdanele inteligente i-au cucerit pe elevii pasionaţi de gadgeturi.

Nimic nu este însă mai important decât sănătatea celor mici. Din cauza ghiozdanului, durerile de spate apar la vârste tot mai fragede.

Centura pentru ghiozdan şi bretelele late sunt soluţia. O ştiu cel mai bine cei care cară în spate zeci de kilograme: pasionaţii de drumeţii pe munte.

Costel, expert magazin echipamente montane: Îmi preia foarte mult din greutatea lui ceea ce mă face sa am o poziţie şi corectă avand centura foarte bine pusă pe bazin dar si umerii sunt foarte drepţi. Îl ridicăm cat mai sus în aşa fel să nu am probleme la coloană atunci cand am greutate foarte mare.

Sunt trucuri care protejează sănătatea copiilor, atunci când autorităţile refuză să ia măsuri. Nu avem încă o lege care să limiteze greutatea ghiozdanului şi nici dulapuri individuale în şcoli, unde elevii să îşi lase manualele.