Există grădiniţe şi şcoli care funcţionează şi în timpul verii. Dar nu vorbim aici de ceva plictisitor: calcule, teste, scris mult, dimpotrivă. Activităţile pe care le propun sunt foarte diverse, de la lecţii în muzee, la picnicuri în pădure şi chiar întrecere în noroi.

Un lucru e cert, concediul părinţilor nu este, din păcate, precum vacanţa copiilor care trebuie lăsaţi undeva cât timp cei mari lipsesc de acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Şi dacă nu îi puteţi duce la bunici, un lucru foarte des recomandat de psihologi în ultimul timp, atunci poate e bine să vedeţi materialul prezentat în Observatorul 12 şi să vă faceţi o idee. 

Continuarea activităţii şi pe timp de vară este recomandată de către psihologi. O rutină trebuie să existe şi în vacanţă. Şi. cât mai multă odihnă. Dar un lucru este cert:

Magdalena Anghel, psiholog: Este absolut necesară ruptura pentru că trebuie să ştim că am terminat o perioadă şi psihicul nostru are nevoie de altă activitate. Fie activitate, fie relaxare.

Din păcate, părinţii trebuie să muncească şi vara. Aşa că mai de voie mai de nevoie îi lasă pe cei mici să şi facă de cap. cu măsură.

Sore: Mai ales pe caldurile astea, sa ştii că stă copilul în casă, se plictiseşte, e o alternativă foarte bună. Dealtfel, faptul că această grădiniţă la acre Eli merge este în pădure, îi dă şansa să stea şi ziua afară pentru că nu este atât de cald. Temperaturile sunt reduse aici. În momentul în care ai o curisvitate şi o coerenţă a activităţilor, eşti mai relaxat psihic. Schimbările te bruiază şi te stresează. Faptul că ea îşi continuă programul pe care îl avea şi în timpul anului e ok pentru ea dar mult mai drăguţ pentru că are mai multe activităţi simpatice în curte.

Dan, manager grădiniţă privată: Au o perioadă în care se joacă în toboganele cu apă, au perioade în care se joacă în nămol sau în nisip, construiesc o grămadă de lucruri, dans, muzică, pictură, sport. Cei mari au drumeţii în pădurea de lângă noi şi au câte o excursie de o oră umate , două, iau şi picnicul în pădure.

Majoritatea unităţilor de învăţământ deschise vara sunt private. Important este să găsiţi una care acceptă şi copiii care nu sunt înscrişi în timpul anului acolo.

O să vă coste însă-între 200 şi 500 euro pe săptămână. În ceea ce priveşte grădiniţele de stat deschise în această perioadă, în Bucureşti sunt 20.

Directoare: Programul grădiniţei este de la 8 la 18 şi este acoperit în întregime de cadrele didactice, atât dimineaţa cât şi după-amiaza.Vor face ateliere de vară, artistice, muzicale, ateliere sportive, vom merge în excursie, în vizite şi ne vom distra. Părinţii care doresc să înscrie un copil la acest program trebuie să facă în primul rând o solicitare la una din grădiniţele incluse în proiect.

Vara aceasta, în Bucureşti, sunt deschise 20 de unităţi de învăţământ.