Ţinute speciale, artificii, fotograf şi petreceri la piscină sau hoteluri de lux. Nu este un tablou de nuntă, ci imaginea serbărilor de final de an. Ultimele zile de şcoală înseamnă emoţii pentru elevi, dar şi multe calcule pentru părinţi. Până la o mie de lei ajung să plătească pentru cele câteva ore de distracţie ale copiilor. 

A fost dansul despărţirii de o etapă. La final de clasa a patra, copiii şi-au luat rămas-bun de la colegi şi de la învăţătoare, într-o serbare emoţionantă. 

Articolul continua dupa recomandari

Prin aceleaşi emoţii trec la final de iunie toţi elevii din România. Dar mai ales părinţii lor, care îşi fac calcule cu săptămâni înainte. 

Bugetul pentru serbare începe de la ţinută. Magazinele pentru copii au vânzări mai mari cu 30 la suta în această perioadă. 

Dacă la magazin rochia şi pantofii sau costumul costă până în 300 de lei, la şcoală, părinţii mai au de scos din buzunar încă pe atât. Inchiriază robe, tocă, fotograf şi vor albume şi diplome deosebite pentru finalul anului şcolar. 

Pretenţiile cresc odată cu vârsta. Iar serbările se mută de la şcoală în localuri de cinci stele.

Pentru un banchet de clasa a opta sau a douăsprezecea la un hotel de lux din Capitală, elevii plătesc şi câte 700 de lei pentru un loc la petrecere. 

Adolescenţii care nu se satură doar cu o noapte albă înainte de examenul maturităţii şi-au programat deja şi vacanţa. Pentru o cameră în Vama Veche, vor plăti luna viitoare, după Bacalaureat, cel puţin 200 de lei.