De ani de zile, elevii dintr-un sat din Caraş-Severin învaţă chiar în casa învăţătorului! Deşi au o şcoală modernă şi racordată la utilităţi, aceasta nu poate fi folosită. De vină sunt autorităţile locale, care nu au plătit toţi banii constructorului. Mai grav, localitatea a rămas în voia sorţii. Primarul şi viceprimarul au fost destituiţi din funcţii şi sunt cercetaţi penal pentru mai multe ilegalităţi, iar consiliul local a fost dizolvat.

Aici învaţă cei 21 de elevi şi preşecolari din satul Canicea judeţul Caraş Severin. În două camere, chiar în casa învăţătorului din localitate. Copiii sunt însă încântaţi, mai ales că au toate condiţiile. 

Articolul continua dupa recomandari

Învăţătorul din localitate predă de 26 de ani, iar de zece ani, şcoala şi grădiniţa au fost amenajate în casa lui. Deşi în sat există o şcoală modernă, cu etaj, care are toate condiţiile, elevii nu au acces. Clădirea are toate utilităţile, mai trebuie pusă doar centrala termică şi mobilerul care a şi fost cumpărat.  

Petru Nicoară, învăţător: Am decis să-i primesc la mine în casă pentru că la început erau într-o locaţie unde nu erau condiţii pentru a desfăţura activitatea la şcoală. Iarna condiţiile sunt foarte grele  

Noua şcoală nu poate fi deschisă pentru că nu au fost achitate toate datoriile către constructor, care între timp a şi murit. Mai grav, în comună nu mai există primar sau viceprimar.

Edilii au fost destituiţi din funcţii în urmă cu un an şi sunt cercetaţi penal pentru mai multe ilegalităţi. Între timp, unitatea de învăţământ modernă se degradează, la fel şi mobilierul din interior. 

Ioan Romanu, secretarul comunei: Din cauza fostului primar nu s-a finalizat. E de zece ani lucraraea cel puţin. Nu avem nici viceprimar, nici consiliu local, eu îndeplinesc tot

Copiii ar mai putea merge la şcoala din centrul comunei de care aparţine satul Cănicea. Însă localitatea este una de munte, situată la o altitudine de 800 de metri, iar până acolo, copiii au de mers peste zece kilometri, pe un drum anevoios.