Zeci de elevi din patru ţării, printre care şi elevi români, au participat la o acţiune de ecologizare a Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti. Ideea acţiunii a pornit din cauza numărului mare de urşi care coboară tot mai des la tomberoanele din oraş. Un proiect prin care copiii învaţă să protejeze mediul înconjurător, dar şi despre cum trăiesc animalele în sălbăticie.

Experienţa vizitatorilor din cele patru ţări a început cu o scurtă prezentare a urşilor din Sanctuarul Libearty de la  Zărneşti. Însoţiţi de ghid, dar şi de profesorii coordonatori, elevii au putut admira animalele sălbatice îndeaproape. 

Articolul continua dupa recomandari

Elevii din Grecia, Germania şi Spania au venit să ajute la curăţarea pădurilor din România

După o plimbare în natură, elevii au trecut şi la ecologizarea pădurii. Cu mânuşi şi saci menajeri, elevii strâng deşeurile aruncate de turişti la întâmplare, pe dealurile din vecinătatea sanctuarului. 

Cristina Nicolăescu, profesor coordonator proiect România: Aici este o zonă superbă şi e păcat că vin turişti şi uită să îşi ia anumite resturi, pungi, hârtii şi alte deşeuri 

Ţara noastră este reprezentată de elevii Şcolii Generale din Ghimbav. Alături de ei sunt şi elevi din Grecia, Germania şi Spania. 

Un profesor din Germania spune că: "Este bine să ne întâlnim aici din mai multe ţări, pentru că vezi cum se face asta şi în alte state. Este o experienţă minunată pentru studenţi aici, să ia parte la acest proiect, să vadă urşii, natura, munţii. E totul fantastic". 

Ideea acţiunii a pornit de la numărul mare al urşilor care coboră din pădure pe străzile oraşului, atraşi de mizeriile menajere. 

Proiectul prin care elevii  beneficiază de cursuri de educaţie privind protecţia animalelor şi a mediului înconjurător a început anul trecut în septembrie şi va continua până în august 2020.