Scandal uriaş la singurul liceu de pedagogie din Capitală. O elevă refuză să meargă la şcoală de mai bine de cinci luni, după ce profesorii au lăsat-o repetentă la matematică. Pe nedrept, spun părinţii fetei, care o acuză pe directoare că nu a vrut să îi dea notă de trecere la examen, chiar dacă merita mai mult. Ei au sesizat Ministerul Educaţiei şi Preşedinţia, iar Corpul de Control a fost deja la liceu. Inspectorii au cerut imediat cercetarea disciplinară a persoanelor implicate în examenul de corigenţă. Între timp, în acte, eleva este în pragul abandonului şcolar.

Sunt zecile de cereri pe care mama elevei de clasa a zecea le-a trimis către şcoala, către inspectorat şi către Ministerul Educaţiei. Mai bine de cinci luni a încercat să afle de ce profesorii au considerat că fata lor merita 4 la examenul de corigenţă la matematică. 

Articolul continua dupa recomandari

”A ieşit profesorul de la reexaminare si a zis ca nu este un copil de corigență, doar ca doamna director are alte planuri cu copilul. Am facut evaluarea lucrarii si profesorul cu care noi am lucrat a zis ca e lucrare de nota 8. Nu putem accepta asa ceva!”, spune mama fetei.

Profesorii spun că procedura a fost făcută legal şi că nota de la corigenţă reflectă realitatea. 

CARMEN TICA, directorul Colegiului Național Elena Cuza: Eu cred ca acest copil trebuie să vină la şcoala sa isi finalizeze situația in clasa a zecea. Nu vad nicio psoibilitate sa vina in clasa a unsprezecea in luna februarie. 

Ministerul Educaţiei a trimis Corpul de Control pentru verificarea cazului. Iar raportul inspectorilor arată clar că  "în lipsa unui barem detaliat de corectare, evaluarea ar putea fi subiectivă" şi că solicită cercetarea disciplinară a tuturor persoanelor implicate în examenul de corigenţă. Aşadar, de miercuri, şcoala este obligată să verifice, din nou, cazul elevei: 

MARINA MANEA, purtător de cuvânt ISMB: Am trimis în unitatea de invatamânt, inspectori care sa verifice aceste informatii si modalitatile de evaluare ale elevei. Din punctul nostru de vedere, aceste instrumente au fost corecte si sunt in temeiul legal si respecta legea. 

Între timp, copilul se află în pragul de a fi declarat abandon şcolar. Vorbim, din păcate, despre un elev care se pregăteşte pentru a deveni cadru didactic în singura clasă de pedagogie din Capitală şi din judeţul Ilfov. Acolo unde ultima medie de intrare este cel puţin 9, iar concurenţa este foarte mare în fiecare an.